Florida – Dag 22, Belize city – Altun Ha Mayan Temple

06 Augustus, Belize city – Altun Ha Mayan Temple

Vandaag zijn wij in Belize City aangekomen, omdat het water voor de kust van Belize City vrij ondiep is lag het cruise schip ongeveer drie kilometer uit de kust en werden wij met kleine bootjes naar de kust gevaren. Wij hadden een excursie naar de grootste Mayan Temple van Belize geboekt, Xunantunich, maar vanwege de hoge waterstand van de rivier werd deze excursie op het laatste moment geannuleerd. Erg jammer maar het alternatief dat ons geboden werd was ook prima, de Altun Ha Mayan Temple Ruins en een boottocht van twee uren over de Rio Wallace rivier.

De rivier loopt dwars door het tropisch regenwoud van Belize en eindigt in de Golf van Mexico. De busrit van ongeveer 1,5 uur naar de Altun Ha Mayan temple ruins, geeft in een korte tijd een goed beeld van Belize: prachtige natuur, armoede, kleurrijk en relax. Eenmaal aangekomen in Altun Ha was het weer omgeslagen en regende het behoorlijk. We zitten nu ook midden in het regen seizoen. Maar gelukkig konden we een poncho kopen en hebben de Altun Ha Mayan Temple bezocht.

Wat het ik persoonlijke het mooiste aan Belize vind (buiten de prachtige natuur en bezienswaardigheden om) is dat je er nog geen massa toerisme vind. Wij waren nu met een 1 bus (+-40 personen) op excursie maar anders hadden wij hier met z’n drieën rond gelopen! Nog een voordeel is dat alles nog vrij toegankelijk is, in vergelijking met ruins sites in Mexico waar je alleen nog maar op de paden mag lopen. Na de Altun Ha Temple zijn wij naar de boot gegaan die ons over de Rio Wallace rivier gevaren heeft. Geweldig om van de schoonheid van het tropische regenwoud te genieten, onderweg kwamen wij o.a. de volgende dieren in het wild tegen: apen, krokodillen, vleermuizen, mantee’s, leguanen etc. etc…

Na een geweldige dag in Belize (waar wij zeker nogmaals na terug willen om meer van het land te zien) zijn wij rond 16.00 uur weer naar het cruise schip gebracht. Morgen varen wij (helaas) alweer terug naar Tampa, nog 1 dag genieten op zee en dan is de fantastische cruise alweer voorbij….

Het weer: 35 graden, erg vochtig, ’s morgens bewolkt en regen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.