Florida – Dag 20, Cozumel Mexico & Tulum

04 Augustus, Cozumel Mexico & Tulum

Vanmorgen om 9.30 uur zijn wij aangekomen in de Haven van Cozumel, een eiland voor de kust van Mexico (staat: Yucatan). Na het ontbijt zijn wij direct om 9.30 uur van het cruise schip gegaan voor onze excursie naar Tulum. Rond 10.00 uur is de Ferry van Cozumel naar het vaste land van Mexico vertrokken (Playa del Carmen), dit duurde ongeveer drie kwartier. Tijdens deze boot rit hebben wij enkele dolfijnen gezien die naast onze boot aan het spelen waren. Met een bus en een gids zijn wij richting Tulum vertrokken waar wij rond 12.00 uur zijn aangekomen. Na een tour langs de ruïnes van Tulum samen met onze gids hadden wij nog wat tijd over om zelf in te vullen. De gids heeft in een uur tijd veel over de geschiedenis van de Mayas en Tulum verteld.


Toen ik hier ongeveer 15 jaar geleden ook eens ben geweest was Playa del Carmen nog een klein dorpje met ongeveer 10.000 inwoners. Tegenwoordig hebben de grote resorts/hotels en het massa toerisme Playa del Carmen ook gevonden en heeft het inmiddels 140.000 inwoners! Ook Tulum is erg veranderd, vroeger kon je hier vrij rond lopen en in elke ruïne kijken. Tegenwoordig moet je op de paden blijven, kun je niet meer in de ruïnes en lopen er nog een paar honderd toeristen rond. Wel een beetje jammer, maar de schoonheid van Tulum zelf is in 15 jaar tijd niks verandert. De vrije tijd die wij nog over hadden in Tulum hebben wij op een klein strandje besteed voor een frisse duik in zee en daarna nog een wandeling langs de ruïnes. Rond 15.30 uur zijn wij weer met de bus naar Playa del Carmen gereden en met de ferry terug naar het Cruise schip gegaan. Morgenvroeg komen wij aan in Honduras, Mahogany Bay op Roatan Island.

Het weer: 35 graden, ’s morgens beetje regen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.