Florida – Dag 19, Grand Cayman Islands

Dag 19 – 03 Augustus, Grand Cayman Islands

Vanmorgen om 7.00 uur is het cruise ship, de Carnival Ledgend, voor de kust van de Grand Cayman Islands gaan liggen. Wij waren toen al wakker en rond die tijd werd ook ons ontbijt op bed bezorgd. Om 8.30 uur zijn wij met een bootje vanaf het cruise schip naar de haven van George Town gebracht. Elk kwartier ging er een boot van het schip naar de wal met passagiers. Wij hadden vandaag tot 15.00 uur de tijd op de Cayman Islands en hebben in de ochtend eerst gesnorkeld. Op ongeveer 15 minuten lopen vanaf de haven lag een prachtig koraalrif op nog geen 50 meter zwemmen vanaf de kust. Krakend helder water en tussen de 5-10 meter diep. Lekker snorkkelen tussen de blauwe, gele vissen en Barracuda’s van 0,75 – 1 meter lang! Er waren ongeveer 6 barracuda’s die steeds vrij dicht bij ons bleven, in het begin wel even wennen maar het zijn prachtige vissen. Tot het middag uur hebben wij gesnorkeld en toen was de energie wel op. Even bijkomen op het strand en toen verder George Town verkend. George Town is erg toeristisch met veel juweliers en souvenirs winkels. Er was te weinig tijd om verder te gaan dan George Town omdat rond 15.00 uur de laatste boot alweer terug ging naar het Cruise schip. Na een verse kokosnoot aan wal zijn wij tegen 14.30 uur weer terug gegaan naar het cruise schip. Aan boord hebben wij de rest van de middag doorgebracht bij het zwembad. Morgen komen wij in Mexico, Cozumel aan.

Het weer: 39 graden, in de ochtend bewolkt en in de middag erggg heet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.