Florida – Dag 9, Orlando – Kennedy Space Center

Dag 9, Orlando – Kennedy Space Center 24 Juli 2010

Vandaag zijn wij naar Kennedy Space Center geweest. Het Kennedy Space Center (KSC) is de lanceerbasis van de NASA bij Cape Canaveral op Merritt Island (Florida). Vanaf deze lanceerbasis werden in het verleden de Apollo-vluchten voorbereid. Tegenwoordig worden er de Spaceshuttles gelanceerd.
Het complex ligt vlakbij Titusville en is ongeveer 55 bij 10 kilometer groot. Op het vistors centrum van KSC zijn diverse tentoonstellingen te vinden waar uitgebreide informatie wordt gegeven over verleden, heden en toekomst van de ruimtevaart. Er is ook een film over de lanceringen in een IMAX bioscoop met een scherm dat net zo hoog is als vijf verdiepingen!

Het complex is te groot om in 1 dag te bezien, wij hebben tickets voor twee dagen gekocht en een uitgreide tour over het KSC complex. Schrik niet van de toegangsprijzen hier, in totaal voor 2 volwassenen en 1 kind waren wij 180USD kwijt om binnen te komen!! De tour is geweldig, onder begeleiding van oud werknemers van NASA wordt je over het complex gereden in een grote NASA bus.

Wij hebben onderanderen de lanceer platforms 39A en 39B van dichtbij bekeken, waarvan af de Space Shuttle gelanceerd wordt.

Daarna hebben wij ook nog de enorme hal bekeken waar de Space Shuttle opgebouwd wordt.

Het hoogte punt van de dag vonden wij de loods waarin nog een ongebruikte Saturn V raket staat. De Saturn V is de grootste raket die ooit gemaakt is (tweemaal zo lang als de Space Shuttle) en werd gebruikt om mensen op de maan te zetten.

Deze week gaan wij nog een dag om de rest van het complex te bekijken, de space shuttle van binnen, rocket garden en een Space Shuttle lancering simulatie.

Het weer: 38 garden, vochtig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.