Florida – Dag 5, Miami – Everglades

20 Juli 2010, Miami – Everglades

Vandaag zijn wij een dagje naar de Everglades geweest. Om 8 uur zijn wij weg gegaan, onderweg in Miami nog een ontbijt genomen en toen verder gereden naar de Everglades. Van Miami Beach naar het begin van de Everglades is ongeveer 60 kilometer waarvan een groot gedeelte nog door Miami zelf, wij hebben hier een dik uur over gedaan. Onze eerste stop was bij het Everglades Safari park, wel erg toeristisch hier maar omdat wij nog vroeg waren viel de drukte gelukkig mee. Met een AirBoat verken je een klein gedeelte van de Everglades, de boot tocht duurt ongeveer 45 minuten en wij hebben het geluk gehad om onderweg een aantal Aligators in het wild te zien.

Omdat het vandaag erg heet was waren de meeste Aligators onder het water. De boot tocht is een echte aanrader en een leuke manier om de Everglades te verkennen. Aan het einde van de boot tocht heb je de mogelijkheid om de Aligator farm te bezoeken. Hier leven ongeveer 100 ALigators en Krokodillen. Het park is ruim opgezet, na 10 minuten lopen hadden wij de pech om oog in oog te staan met een ontsnapte Aligator van 2 meter! Wel even schrikken, maar gelukkig zagen wij hem op tijd en konden rustig weer terug lopen.
Ongeveer 20 kilometer verder ligt (1 van) de ingangen van het Everglades National Park. Deze ingang heet ook wel “Shark valley”, hier ligt een 25 kilometer lange rondweg dwars door de Everglades. Je hebt hier de mogelijkheid om te lopen/fietsen of met een open bus en tour gids te gaan. Wij hebben voor het laatste gekozen. De tour duurt ongeveer 2 uren en aan het einde van de rondweg is een uitkijk toren die een fantastisch uitzicht geeft over de Everglades. Ook hier weer Aligators en gigantisch grote schilpadden in het wild gezien. De tour was een mooie afsluiting van onze Eveglades dag.

Het weer: 35 graden en droog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.