Florida – Dag 15, Orlando – Kenney Space Center 2

30 July, Orlando – Kennedy Space Center dag 2
Vandaag zijn wij voor de tweede dag naar Kennedy Space Center geweest. We zijn begonnen met een Space Shuttle lancerings simulatie. Dit is een zeer realistische simulatie machine waarbij de lancering van de Space Shuttle nagebootst wordt, ook echte astronauten trainen hierin. Daarna hadden wij de mogelijkheid om een de “Explorer” Space Shuttle van binnen te bekijken, een geweldige ervaring! Rond de middag hebben wij twee IMAX films gezien op een scherm van 15 bij 15 meter groot. De eerste film toonde beelden van de Hubble telescoop in 3D en de tweede film liet beelden van maan wandelingen zien in 3D. Beide films duurden ongeveer 45 minuten.

Als laatste zijn wij door “Rocket Garden” gelopen, hier staan en liggen een tien tal raketten van NASA die nooit gebruikt zijn. Het was vandaag erg warm, rond de 40 graden en de zon was fel. Aan het einde van de middag waren wij weer in het Hotel en hebben nog een beetje verkoeling in het zwembad gezocht. Morgen vertrekken wij na bijna een week Orlando naar Tampa.

Het weer: 40 graden, droog, heet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.