Florida – Dag 1, Amsterdam

16 Juli 2010, Amsterdam

Dit jaar beginnen wij onze vakantie in Amsterdam. Nadat wij al de laatste jaren alweer vaak in Amsterdam geweest zijn (Prive/werk) werd ook weer eens tijd om de stad zelf te bezoeken.  Voordat de reis naar Florida begint hebben wij nog twee volle dagen in Amsterdam. Gisteravond hebben wij onze intrek genomen in het Park Plaza hotel op de hoek van het Damrak tegenover het Centraal Station. Na een goede nachtrust zijn wij vanmorgen om 8.00 uur vertrokken om het Anne Frank huis te bezoeken. Een prachtige wandeling vanaf het station langs de Singel en de Prinsengracht naar het Anne Frank huis.

Helaas waren wij om 8.45 uur niet de eerste bezoekers, er stond al een rij van ongeveer 100 toeristen.  Na een kwartiertje wachten hadden wij eindelijk een kaartje en konden wij naar binnen. Via een klein museum gaat de route naar het Anne Frank huis en via de wel bekenden boekenkast deur de trap op richting het verblijf van de familie Frank, het achterhuis. Een indrukwekkend en bedroevend gevoel hebben de overmacht als je door de oorspronkelijk kamers heen loopt en je realiseert wat zich hier heeft afgespeeld tijdens de 2e wereld oorlog.
Na het bezoek aan het Anne Frank huis hebben wij van een ontbijt aan de Prinsengracht genoten. Van hieruit hebben wij een wandeling gemaakt langs de grachten richting de Dam. Via het Rokin en de Kalverstraat zijn wij weer terug gelopen naar ons hotel. Na een frisse duik in het zwembad zijn wij de stad weer ingelopen voor het diner. Vlakbij de Wallen vonden wij een gezellig restaurant waar het kaasfondu geweldig was.  Morgen nog een dag Amsterdam.

Het weer: 25 graden, droog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.