Route 66 – Dag 9 Weatherford OK naar Amarillo TX

Vandaag weer een stuk van de route 66 gereden, van Weatherford OK naar Amarillo TX, in totaal 340 kilometer (allemaal over de Route 66). Wij zijn rond 8.00 uur na het ontbijt vetrokken uit Weatherford OK, na 30 kilometer kom je in Clinton OK. Hier is het Route 66 museum te vinden die de geschiedenis toont van de Route 66 in Oklahoma. Een mooi museum dat zeker de moeite waard is om te bekijken.

DSC_5786

Via Foss en Canute zijn wij naar Elk City gereden, ook hier is een Route 66 museum te vinden. Dit museum gaat over alle 8 staten waardoor de Route 66 loopt. Wat het leuke aan dit museum is, dat er buiten een klein dorpje gebouwd is met oude gebouwen uit de jaren 20 en 30. Van een trein station tot een bank en elk gebouw is te bezichtigen. De laatste dorpjes in Oklahoma langs de Route 66 zijn, Sayre, Erick en Texola. Hierna rij je Texas binnen, al snel wordt duidelijk dat dit een compleet andere omgeving is. Na enkele kilometers in Texas wordt de omgeving dor en kom je weinig dorpen meer tegen. Vanaf de Texaanse grens tot Amarillo is het nog ongeveer 200 kilometer en langs de Route 66 kom je dan nog door acht dorpjes (Benonine, Shamrock, Lela, McLean, Alanreed , Jericho, Groom en Conway) waarvan vier er ook nog eens een gehucht zijn. Op sommige stukken van de Route 66 in Texas waren wij vandaag alleen, zover het oog kon zien was er geen auto, gebouw of dier te bekennen. Wel een leuke ervaring! In het dorpje Shamrock staat nog een prachtig gerestaureerd Art Deco Cafe, genaamd “U Drop Inn”.

DSC_5848

In de buurt van Amarillo in het dorpje Groom (met slechts 500 inwoners) hebben wij in een echt Texaanse Grill restaurant een heerlijke maaltijd gegeten. Rond 15.00 uur zijn wij in het Hotel in Amarillo aangekomen, het Baymont hotel, de rest van de middag hebben wij gezwommen en nog gewinkeld in een grote shopping mall.

40 graden, licht bewolkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.