Route 66 – Dag 7 van Clamore OK naar Weatherford OK

Vandaag zijn wij van Clamore OK naar Weatherford OK gereden, ongeveer 400 kilometer en allemaal over de Route 66. Na het pakken van de koffers en een ontbijt zijn wij om 8 uur vertrokken, het was toen alweer 35 graden! De eerste stop was in Catoosa bij de Catoosa Whale, vroeger was dit een stop plaats voor gezinnen langs de route 66 om even bij te komen en als speelplaats voor kinderen.

DSC_5711

Even verderop ligt Tulsa, een grote en uitgestrekte stad. De Route 66 loopt hier dwars door het centrum, we hadden geluk dat het zondag was en niet erg druk. Voorbij Tulsa kom je veel authentieke stukken Route 66 tegen die nog uit de jaren 20 en 30 zijn. Echt doorrijden is hier niet mogelijk, veel hobbels en scheuren in de weg en op de meeste plaatsen komt het onkruit door de scheuren uit het weg dek. Daar tegen over staat een prachtige weg en een stuk terug in de tijd! Tot nu toe hebben wij nog niet zoveel authentieke Route 66 weg gereden als in Oklahoma. In totaal was dat vandaag bijna 100 kilometer van de in totaal 400 kilometer. Langs piep kleine dorpjes, verlaten landwegen, ranches en oude pomp stations.

DSC_5723

Via Chandler, Warwick, Wellston en Arcadia gaat de route 66 verder langs Oklahoma City. Even voorbij Oklahoma City gaat de route 66 door El Reno, even buiten dit dorpje ligt Fort Reno. Tegenwoordig is dit niet meer dan een klein spookstadje maar wel de moeite waard om doorheen te rijden. Onze Route is vandaag geëindigd in Weatherford OK waar wij het Best Western Hotel langs de route 66 hebben opgzocht. Een mooi hotel met een groot en rustig buiten zwembad waar wij lekker konden bijkomen van deze rit. Inmiddels was het al 16.00 uur en de temperatuur was opgelopen tot 43 graden. Heet maar voldaan hebben wij deze dag afgesloten. Morgen een rustdag en daarna verder naar Amarillo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.