Route 66 – Dag 6, Fantastic Caverns & naar Clamore OK

Vanmorgen zijn wij eerst naar de Fantastic Caverns geweest, dit is 1 van de vier grotten op de wereld waar je met een auto doorheen kunt rijden! De grotten zijn vlakbij Springfield MO. Het was er vanmorgen erg rustig en wij waren bijna de enige toeristen. Het weer was niet zo goed vanmorgen, erg benauwd en regen (later op de dag hebben wij hier nog wel aan terug gedacht want de dag eindigde met 39 graden!). Een auto met aanhanger waarin je kunt zitten rijdt je rond door de grot, de tour duurt ongeveer een uur.

photo_12

De grot is werkelijk geweldig en zeker een bezoek waard! Omdat het de hele ochtend bleef regenen, zijn wij na het bezoek aan de Fantastic Caverns rond 10.00 uur terug gereden na ons Hotel en hebben onze spullen gepakt om de Route 66 te vervolgen. (van Springfield MO naar Clamore OK) Dit was een goede keuze want na ongeveer 50 kilometer rijden werd het weer steeds beter. In het piek kleine plaatsje Halltown is een antiek winkel te vinden uit het jaar 1900. Vroeger was dit een plaatselijke supermarkt en tegenwoordig kun je hier antiek en route 66 items vinden. Whitehall Mercanite is de naam van de winkel.

DSC_5689

Even verderop kom je langs een gerestaureerd tankstation uit 1929, Paris Spring Junction. Dit tankstation is gerestaureerd door Gary Purita en is tevens de beheerder en groot Route 66 fanaat. Stoppen bij dit tankstation en een praatje maken met Gary is een must. Hij kan je tips vertellen en plaatsen die je moet zien langs de Route 66 die je niet in boeken kunt vinden. Na drie kwartier te hebben gepraat met Gary hebben wij onze reis weer vervolgt.

DSC_5698

Door een mooi en groen natuurgebied, via Red Oak, Het Boots motel in Garrison, 66 Drive in Theather in Carthage de staats grens over naar Kansas. In Kansas hebben wij de interstate genomen om naar Clamore in OK te rijden. Het werd al wat later op de middag en de temperatuur was inmiddels opgelopen naar 39 graden! De laatste 100 kilometer maar over de interstate gereden. Het was weer een prachtige autorit van een kleine 300 kilometer, hoop moois gezien en leuke mensen ontmoet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.