Route 66 – Dag 5, van St.Clair naar Springfield MO

Vandaag zijn wij van St. Clair naar Springfield MO gereden over de Route 66. Een mooie auto rit van ongeveer 285 kilometer. Wij zijn vandaag met regen begonnen in St. Clair, ons hotel daar lag aan de Route 66. Via de plaatsjes Cuba, St. James, Dillon naar Rolla. In Rolla hebben wij een stop gemaakt bij de “Mule trading post”, dit is een oude trading post langs de Route 66. Tegenwoordig wordt hier antiek, boeken en Route 66 collectors items verkocht. Erg leuk om eens rond te kijken, er zijn hier leuke collectors items te vinden van de Route 66. In het dorpje Lebanon, een aantal kilometers verderop is in de plaatselijke bibliotheek een Route 66 museum te vinden. Het is niet erg groot maar leuk om te zien en het museum is gratis toegankelijk. De hele route van vandaag is door een heuvel landschap gegaan. In de middag zijn wij aangekomen in Springfield MO, hier zijn wij in het Best Western Hotel ‘Route 66 Rail Haven’ gegaan. Dit hotel ligt aan de Route 66 en komt uit de jaren ’30. De buitenkant van het hotel is nog steeds jaren ’30 maar het interieur is recentelijk vernieuwd en is modern. Er staan zelfs een aantal klassieke Amerikaanse Auto’s op het terrein van het hotel. Het was een mooi stuk route 66 vandaag.

best-western-rte-66-rail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.