Route 66 – Dag 4, St. Clair & Meramec Cave

Vandaag hebben wij een dag trip gemaakt na de Meramec Caverns, ongeveer 10 kilmoter vanaf St. Clair. Langs de Interstate 44 wordt het duidelijk met grote bilboards aangegeven, het kan niet missen. De Meramec Caverns liggen midden in een natuurpark naast de Meramec rivier. Deze grotten  zijn met name bekend geworden doordat het vroeger de schuilplaats was van Jesse James. De rondleiding door de grot duurt ongeveer 1,5 uur en gaat langs prachtige formaties van stalagmieten en stalatieten waaronder enkele van de grootsten van de wereld.

DSC_5632

DSC_5643

Als je de Route 66 rijdt is dit een bezienswaardigheid die bijna niet te missen is en 1 van de oudste stop plaatsen van de Route 66 is. Zeker een aanrader en een leuke afwisseling. Na de grot te hebben bezichtigd zijn wij nog met de boot op de Meramec rivier geweest. Een boottocht van ongeveer een uur brengt je langs prachtige plaatsen. Onderweg zijn talloze schildpadden in de rivier te vinden en wasberen in de bomen langs de river. Omdat het mooi weer was en wij er ook wel aan toe waren hebben wij de rest van de middag bij het zwembad doorgebracht.

Morgen vervolgen wij de Route 66 en is ons doel Springfield MO, een korte rit van ongeveer 250 kilometer.

33 graden, onbewolkt, heet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.