Route 66 – Dag 3, van Chicago na St. Clair

Na het ontbijt zijn wij vanmorgen om 7 uur al vertrokken na onze volgende bestemming. Wij zijn de route 66 begonnen in Romeoville, een klein dorpje net buiten Chicago. Vanaf hier hebben wij de navigatie met de route 66 ingeschakeld. Onze eerste korte stop was in Wilmington bij de ‘muffler man’ , een gigantische astronaut. Deze ‘muffler men’ staan door heel Amerika, langs autowegen. De route 66 wordt regelmatig aangegeven door bruine borden van de route 66 association. In combinatie met de navigatie is het een goed te rijden route, langs de route zie je regelmatig nog een stuk oude route 66 liggen, veelal begroeit met struiken en gemarkeerd met “Road Ends” borden.

DSC_5621

Door Bloomington verder naar Lincoln, hier is van alles te vinden over Abraham Lincoln. Musea, oude bibliotheek, het geboorte huis van Abraham. Helaas hadden wij te weinig tijd om iets te gaan bekijken maar door Lincoln zelf rijden is al geweldig. Langs de route is genoeg te zien, teveel om hier allemaal te noemen. Elk klein dorpje of stad heeft veel nostalgische herinneringen aan de oude tijden van de route 66! Wij zijn er vandaag wel achter gekomen dat als je alles wilt bekijken dat je minimaal enkele maanden nodig hebt, helaas hebben wij die niet. Maar enkel het rijden van de Route 66 is al een belevenis op zich en voldoet tot nu toe aan al onze verwachtingen. Met St. Louis in zicht zijn wij bij Livinston de Interstate i-55 opgegaan na onze eindbestemming van vandaag: St. Clair. Dit kleine dorpje ligt langs de route 66 ongeveer 50 kilometer voorbij St. Louis. De laatste 90 kilometer hebben wij vandaag over de Interstate afgelegd. De totale rit van vandaag was ongeveer 600 kilometer. In St. Clair hebben wij een mooi motel gevonden gelegen op een heuvel met prachtig uitzicht, de rest van de middag hebben wij lekker in het zwembad doorgebracht.

Vanmorgen 25 graden en veel regen, na de middag droog en heet 32 graden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.