Route 66 – Dag 21 Barstow, Calico Ghost Town

Vandaag zijn wij naar Calico Ghost Town geweest, ongeveer 25 kilometer vanaf ons Hotel in Barstow. Calico is een spookstad in de regio van de Mojavewoestijn in het zuiden van Californië. Het werd in 1881 gesticht als een zilver mijnbouwstadje, vandaag de dag is het een park. Op de Calico Mountains gelegen achter de spookstad zijn grote letters te zien die het woord CALICO vormen. Eens woonden er 1200 mensen in Calico en werden er meer dan 500 mijnen uitgebaat. Toen de prijs van zilver instortte, in het midden van de jaren 1890, loonde het niet langer om de zilvermijnen uit te baten. Rond het jaar 1910 is de stad verlaten door alle inwoners. In de vele oude huizen en gebouwen zijn winkeltjes te vinden die authentieke producten verkopen of er zijn kleine musea ingericht. Het is erg leuk om hier rond te wandelen, alles is prachtig gerestaureerd. Helaas was het vandaag weer erg heet, 43 graden, rond 13.00 uur zijn wij weer terug gegaan naar ons Hotel. Hier hebben wij de rest van de middag bij het zwembad in de schaduw doorgebracht. De enige plek waar het nog uit te houden was.

DSC_6433

DSC_6436

43 graden, onbewolkt en erg heet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.