Route 66 – Dag 20 Boulder City NV naar Barstow CA

Vandaag hebben wij de Route 66 weer hervat bij Needles in CA, van Boulder city NV naar Needles in CA is ongeveer 100 kilometer dwars door de woestijn over een rechte weg. Langs dit stuk autoweg kom je verder helemaal niks tegen. Needles CA ligt op de grens van Arizona en California, vanaf hier zijn wij weer op de Route 66 gegaan. Vandaag was wellicht het mooiste stuk Route 66 dat wij gereden hebben. De totale afstand van Needles CA naar Barstow CA is ongeveer 230 kilometer over de oude Route 66 ver van de Interstate.

DSC_6379

In totaal hebben wij vandaag 330 kilometer afgelegd over een prachtige weg. Ook het eerste gedeelte van California is nog woestijn waar je veel Cactussen van enkele meters hoog tegenkomt. Onderweg zijn wij ook langs een aantal kleine vulkanen gereden. Enkele vierkante kilometers rond de vulkanen is het land compleet zwart van de lava stenen. Veel leven kom je hier niet tegen, hier en daar een kleine nederzetting met een aantal huisjes of een ranch. Langs de hele route vanaf Needles zijn wij maar 1 tankstation tegengekomen. Dat dit tankstation geen last had van concurrentie in dit gebied was wel te merken aan de prijs, bijna een keer zo duur als dat gewend waren! Maar omdat je hier niet zonder benzine langs de kant van de weg wilt staan hebben wij toch maar voor 20USD getankt.

DSC_6383

Barstow is een middel grote stad waar alles wel te vinden is. Wij hebben een kamer genomen in het recent geopende hotel “Comfort Suites”, een prima en mooi hotel.

35 graden, onbewolkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.