Route 66 – Dag 2, de eerste dag in Chicago

Door het tijds verschil van 6 uren waren wij vanmorgen om 5.30 uur alweer klaar wakker. Gelukkig is dat in een stad als Chicago geen probleem, na het ontbijt zijn wij met de auto  na een parkeerplaats in de buurt van Midway Airport gereden. Vanuit hier zijn wij met de metro verder gegaan na het centrum van Chicago. De metro is hier niet zo goed en duidelijk georganiseerd als in andere grote steden waar wel wel geweest zijn, zoals Londen, Parijs of New York. Maar na even zoeken en wat vragen zaten wij al snel in de juiste Metro. Het downtown Chicago bij station Roosenvelt zijn wij uitgestapt en lopend na Shed Aquarium gegaan. Een prachtige wandeling langs de skyline van Chicago door het Grant Park.

DSC_5466Shedd Aquarium is met 19 miljoen liter water en 25.000 vissen 1 van de grootste binnenaquarium ter wereld. Het aquarium opende zijn deuren al in 1930 en er leven meer dan 1.500 verschillende soorten vissen en zoogdieren. De dieren zijnopgedeeld in vijf groepen: het Caribische rif, Waters van de wereld, de Amazone, het wilde rif en het Oceanarium. Ook de show die er bijna elk uur gehouden wordt is zeker de moeite waard, wel typisch Amerikaans!

DSC_5470

Hierna zijn wij met de water Taxi na Navi Pier gevaren. Vanaf deze pier hebben wij een rondvaart boot genomen die je in 1 uur tijd alle mooie gebouwen van Chicago laat zien, vanaf het water. Dit is zeker een aanrader! In korte tijd hebben wij toch een hele goede indruk van Chicago gekregen. Welke een mooi en schoon centrum heeft , waar oud en nieuwe architectuur prima naast elkaar kunnen bestaan.

Licht bewolkt, 30 graden.

2 thoughts on “Route 66 – Dag 2, de eerste dag in Chicago

  1. Hoi Bert,

   Ja, vandaag hebben wij na een bezoek aan de Sears Towers een wandeling door downtown Chicago gemaakt. Tijdens de wandeling zijn wij ook over Jacksons Boulevard gelopen. Hier lag oorspronkelijk het startpunt van de Route66. WIj pakken de route 66 morgen op bij Romeoville, ongeveer 25km vanaf ons hotel. Eerst doel is St. Louis.

   Gr,

   ROnald

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.