Route 66 – Dag 2, de tweede dag in Chicago

Vandaag zijn wij na de Sears Towers geweest in downtown Chicago. De Sears towers is met een hoogte van 442 meter (528 meter als je de antenne masten meerekend) 1 van de hoogste gebouwen van de wereld. Het gebouw telt 110 verdiepingen en op de 108ste verdieping is het uitkijkpunt voor bezoekers. Gelukkig was het weer vandaag fantastisch en met de lichte bewolking was het uitzicht geweldig. Sinds kort zijn er op deze etage ook een aantal glazen platforms die uitsteken aan de zijkant van het gebouw. Als je hierop gaat staan zie je bijna 440 meter recht na beneden!

DSC_5584

DSC_5581

Wij zijn vanmorgen al vroeg met de metro na downtown Chicago gegaan en als je de Sears Towers wilt bekijken is dit zeker een aanrader! Wij konden redelijk snel doorlopen. Na het bezoek aan de Sears Towers hebben bij een wandeling gemaakt binnen de ‘Loop’ van Chicago. De ‘Loop’ is een vierkant waar alle metro lijnen onder en boven de grond een rondje maken om downtown Chicago heen. Als je hier binnen blijft dan is het makkelijk om snel weer een metro station te vinden. Verder zijn hier ook alle grote en bekende winkels te vinden. Tijdens de wandeling zijn wij ook nog over Jackson Boulevard gelopen, ter hoogte van Michigan Avenue is het oorspronkelijke startpunt van de Route 66 te vinden. Voor ons was dit alweer de laatste dag Chicago en kan morgen de Route 66 beginnen. Het doel voor morgen is om net voorbij St. Louis een Hotel/Motel te zoeken. Chicago is een mooie stad en onze tijd hier in Chicago was te kort om  alles te kunnen bekijken maar lang genoeg om een goede indruk te krijgen. Zeker een stad om nogmaals na toe te gaan.

Licht bewolkt. 28 graden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.