Route 66 – Dag 16 Williams AZ naar Boulder City (Las Vegas) NV

Vanmorgen zijn wij al vroeg vetrokken, de hele Route 66 tot Kingman AZ is over de oude Route 66 en geen interstate. De eerste stop vandaag was bij The Grand Canyon Caverns. Dit zijn droge grotten gelegen op 100 meter onder de grond, de totale lengte van deze grotten is ongeveer 90 kilometer. Met een oude lift wordt je na beneden gebracht waar je een rondleiding krijgt van een klein uur. Het zijn niet de mooiste grotten die wij ooit gezien hebben maar het is een wel een leuke rondleiding met een aantal verassingen. Zeker de moeite waard voor een bezoek als je de Route 66 rijdt.

Een aantal kilometers verder op een verlaten stuk weg midden in de woestijn kregen wij een lekke band. Gelukkig lag er een ‘thuis breng’ wiel in de kofferbak. De temperatuur was inmiddels opgelopen tot 40 graden, dus in de hitte de kofferbak maar leeg gemaakt en het wiel verwisseld. In een klein dorpje iets voor Kingman AZ vonden wij een Garage die in korte tijd de band gerepareerd had en het wiel weer verwisseld. Even veder op vind je nog een oud tank station van de jaren 30 met originele Route 66 artikelen te koop.
DSC_6236

In Kingman AZ zijn wij van de Route 66 gegaan, wij maken hier vandaan een uitstap naar Las Vegas. Van Kingman AZ zijn wij naar de Hooverdam gereden over de Route 93, een prachtige weg door een mooi landschap. De Hooverdam is zeer indrukwekkend, helaas was het midden op de dag te heet om hier rond te lopen. Maar een paar mooie foto’s hebben wij wel kunnen maken.

DSC_6251

Tien kilometer voorbij Hoover dam ligt Boulder City (een voorstad van Las Vegas) waar wij een mooi Best Western Hotel gevonden hebben. Vanuit onze kamer op de 3e etage hebben wij een prachtig uitzicht op Lake Mead. De rest van de middag hebben wij in het zwembad doorgebracht. ‘S avonds hebben wij een hapje gegeten in een dichtbij gelegen Casino en natuurlijk een klein gokje gewaagd als voorproefje voor morgen 😉 ! Morgen gaan wij naar Las Vegas.

DSC_6268

De totaal afgelegde afstand was vandaag 350 kilometer.

40-43 graden, licht bewolkt. Erg heet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.