Route 66 – Dag 15 The Grand Canyon!

Misschien wel het hoogte punt van deze vakantie, in ieder geval tot dusver! Vandaag zijn wij naar de Grand Canyon geweest. Vanaf Williams is het ongeveer 40 kilometer door de bossen rijden tot de ingang van het Grand Canyon National Park. Vanaf hier is het nog ongeveer 20 kilometer tot de eerste parkeerplaats met een panaroma overzicht. Woorden schieten hier tekort, beoordeel zelf:

DSC_6130
DSC_6160

DSC_6180

Het is werkelijk schitterend! Je kunt niet genoeg krijgen van het landschap en hoe langer je kijkt hoe meer je ziet. Je kunt in totaal 40 kilometer door het park zelf rijden langs de zuid rim van de Grand Canyon. Op verschillende plekken langs de route zijn parkeerplekken die een panorama view geven op de Grand Canyon. Voorbij elke bocht is het landschap en uitzicht weer anders, je kunt er geen genoeg van krijgen! Helaas hadden wij vandaag wat pech met het weer, rond 12.00 uur hebben wij wat buien gehad die tegen 14.00 uur over gingen in onweersbuien met hagel zo dik als kiezelstenen ;-( Rijen was onmogelijk en wij hebben op een parkeerplaats gewacht tot het weer iets rustiger werd. Gelukkig waren wij vanmorgen al vroeg en hebben genoeg kunnen genieten van het uitzicht en genoeg mooie foto’s kunnen schieten.

Op het einde van de route staat nog een uitzichts toren van de jaren 30. Wij zijn via Cameron en Flagstaf weer terug gereden naar Williams. In totaal was de route vandaag 250 kilometer, een onvergetelijke dag!

DSC_6213

20 – 30 graden, zon, regen, onweer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.