Route 66 – Dag 14 Holbrook AZ naar Williams AZ

De toegangspoort tot de Grand Canyon wordt Williams AZ ook wel genoemd. Vandaag hebben wij de route 66 vervolgt van Holbrook AZ naar Williams AZ, ongeveer 230 kilometer. De eerste 50 kilometer vanaf Holbrook zijn helaas weer over de Interstate, de Route 66 die in dit deel van Arizona nog aanwezig is kan alleen met een 4×4 bereden worden. Geen werk voor onze luxe auto šŸ˜‰ De eerste stop vandaag is Jimmy Rims, ongeveer 10 kilometer vanaf de interstate vind je de Meteoriet krater. 50.000 jaar geleden is hier een meteoriet ingeslagen van 45 meter in doorsnede, dit had het volgende resultaat: een krater met een doorsnede van 1200 meter, 170 meter diep gelegen op 1700 meter boven zee niveau. Erg indrukwekkend, langs de rand van de krater kun je een stuk lopen en er is een museum.

DSC_6023

Even verderop rij je door Winslow Arizona, het ziet er hier erg verlaten uit. Veel winkels zijn gesloten of staan leeg, gebouwen zijn allemaal veroudert en er is veel rommel in de stad. Voorbij Winslow kom je over een aantal prachtige stukken Route 66, gaande weg zie je het landschap veranderen van Woestijn in een Bosrijk gebied.

DSC_6051

Vervolgens zijn wij door Flagstaf gereden, een middel grote en mooie stad. Hier hebben wij een hapje gegeten en wat inkopen gedaan. Voorbij Flagstaf is het landschap helemaal verandert in een groen en bosrijk gebied. Hoge naaldbomen en in de verte de hoge bergen waar ook de Grand Canyon gelegen is. Onze eindbestemming vandaag is Williams Arizona. Williams is helaas een erg toeristisch dorpje waar de prijzen van eten en overnachtenĀ gemiddeld een stuk hoger liggen dan dat wij gewend waren. Maar Williams is wel het ideale startpunt voor een mooie route naar de Grand Canyon, wat wij morgen gaan doen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.