Route 66 – Dag 13 Albuquerque naar Holbrook AZ

Vandaag zijn wij van Albuquerque NM naar Holbrook AZ gereden over de Route 66, in totaal 300 kilometer. Omdat het de laatste dagen vrij warm weer is zijn wij vanmorgen al vroeg vetrokken. Om 7.30 uur zaten wij al in de auto. De rit vandaag ging over prachtige wegen dwars door de woestijn van New Mexico. Onderweg waren er vandaag weinig stops, een aantal kleine dorpjes maar voor de rest was het vooral veel woestijn! Tegen het middag uur zijn wij Arizona binnen gereden, hier ging de klok ook weer 1 uur achteruit. Inmiddels al 9 uren tijdsverschil met Nederland. Arziona is schitterend, het landschap waardoor je rijd komt zo uit een speelfilm!

DSC_6009

Helaas is de laatste 60 kilometer voor Holbrook AZ de Route 66 vervangen door de vier banen brede interstate en moesten wij helaas deze kilometers over de interstate afleggen. De rit van vandaag was prachtig, dwars door een landschap dat uniek is en over mooie wegen. Soms hele stukken rechtaan en rechttoe en soms kronkelend om de rotsen heen. Rond 14.00 uur zijn wij in Holbrook aangekomen en zitten nu in het Best Western Motel in Holbrook. Holbrook is een tussenstop voor de Grand Canyon. Morgen rijden wij verder naar Williams AZ, een korte rit maar met een paar interessante stops onderweg. Vanuit Wiliams AZ is de zuid zijde van de Grand Canyon eenvoudig te bereiken.

2 thoughts on “Route 66 – Dag 13 Albuquerque naar Holbrook AZ

 1. Zo te zien maken jullie het goed onderweg.
  Voor mij draagt de blog bij aan de voorpret voor mijn ritje in september. Rijden jullie ook daadwerkelijk in de Pontiac S6 of is het een andere geworden?
  De handtekening op Cadillac Ranch is sterk !
  Heeft iemand al opgemerkt dat je je in de dagen hebt vergist.? (Komt doordat je 2 dagen Chicago allebei de eerste dag noemt) Veel plezier onderweg !

  1. Hoi Bert,

   Goed te horen dat je het blog leuk vind! Nee, wij hebben geen Pontiac S6 gekregen maar een Hyundai anzera Limited, zie: http://www.hyundaiusa.com/vehicle/azera/azera.aspx Vaak krijg je een soortgelijke auto als dat je beboekt hebt. Het is een super de luxe auto met alle denkbare luxe!

   Cadillac Ranch is zeker een bezoek waard als je in de buurt bent!

   En wat betreft de dagen, ik ben met dag 1 begonnen op het moment dat zij naar Chicago gevolgen zijn. Eigenlijk had dit dag 2 moeten zijn… Maar ach, mag de pret niet drukken ;-))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.