Route 66 – Dag 11 Amarillo TX naar Albuquerque NW

De route vandaag was van Amarillo TX naar Albuquerque in New Mexcio, in Totaal 450 kilometer. De eerste stop was al na een klein uurtje bij het MidPoint Cafe in Adrian, een klein dorpje dat precies op de helft van de Route 66 ligt. Sinds de jaren 40 staat hier het MidPoint Cafe, het Cafe is niet alleen bekend omdat het precies op de helft van de Route 66 staat maar ook om de eigen gebakken taarten. Welke wij natuurlijk ook geprobeerd hebben, ze zijn heerlijk maar ook aan de prijs.

DSC_5920

DSC_5921

Even verder op rij je door het ‘spook’ stadje Glenrio, hier vind je enkele verlaten huizen die gebruikt zijn ter inspiratie voor de film Cars. Tevens is dit het laatste stadje in Texas en rij je hier New Mexico binnen. Vervolgens gaat de Route 66 over enkele prachtige stukken weg dwars door een verlaten landschap.

DSC_5926

De rest van de Route 66 naar Albuquerque is rechtaan en rechttoe, je komt weinig tegen onderweg. Enkel nog een middelgrote stad Santa Rosa. Vanuit hier gaat het oudste gedeelte van de Route 66 boven langs via Santa Fe of via een stuk Interstate (waar vroeger het nieuwere gedeelte van de Route 66 lag). Wij hebben voor het laatste gekozen en hebben de laatste 100 kilometer van vandaag over de interstate afgelegd. In Albuquerque hebben wij een mooi Best Western Hotel (de RIo Grande) gevonden en de rest van de middag lekker ontspannen in het zwembad. Onze kamer is op de vierde etage met een prachtig uitzicht over de stad zelf.

DSC_5946

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.