Route 66 – Dag 10 Amarillo, TX

Vandaag zijn wij naar de Palo Duro Canyon geweest, dit is een State Park ongeveer een half uur ten zuiden van Amarillo. De Texaanen noemen dit ook wel de Grand Canyon van Texas. In werkelijkheid is dit het 1 na grootste canyon van de US, de Grand Canyon is veruit het grootste. Maar daarom is de Palo Duro Canyon er niet minder mooi om, het is werkelijk adem benemend! Als je het park binnen rijd en bij het eerste panorama parkeerplaats een goed overzicht hebt op de Canyon dan zie je gelijk hoe mooi het hier is.

DSC_5855
DSC_5900

Door het park heen loopt een weg van ongeveer 20 kilometer. Hier hebben wij ongeveer twee en een half uur  over gedaan, hier en daar een wandeling en een pauze om van het uitzicht te genieten. Rond de middag zijn wij weer richting Amarillo gereden en hebben de Cadillac Ranch opgezocht. Cadillac Ranch is een kunstwerk (sinds 1974) langs de Route 66 ten westen van Amarillo van tien Cadillacs die voor de helft in de grond staan en bewerkt zijn met spuitbussen. Het leuke aan dit kunstwerk is dat het midden in een weiland staat en er tientallen spuitbussen rond het kunstwerk liggen die je kunt gebruiken om een Cadillac mee te bewerken.

DSC_5912
DSC_5914

34 graden, bewolkt en droog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.