Polen, Krakow 2009 Dag 5

Za 02/05/2009

Vandaag zijn wij naar de Zoutmijn in Wieliczka geweest. Mijnwerkers hebben hier over de jaren heen op een diepte tussen de 80 en 327 meter in totaal 300 kilometers aan gangen en kamers uitgehakt om zout te delven. Tegenwoordig kun je op een diepte van 124 meter een rondleiding krijgen die ongeveer 2,5 uur duurt. Met de trap daal je af na deze diepte, zo’n 600 houten trap treden. Op deze diepte begint de rondleiding, die je langs kamers, monumenten, ondergrondse kathedraal en een meer leidt. Er is veel te zien en de rondleiding is er erg leuk, na elke bocht wacht wel weer een andere verassing. Na de rondleiding heb je nog de mogelijkheid om in het diepste restaurant van de wereld een hapje te eten, een echte aanrader. Het is wel raadzaam om de zoutmijn in de ochtend te bezichtigen, wij waren gelukkig op tijd en konden met de eerste Engelstalige rondleiding mee. Toen wij rond 13.00 uur de mijn weer uit kwamen, de terug weg gaat gelukkig met een oude mijn lift, stond er inmiddels een rij van enkele honderden meters lang!

Wij hebben de dag en tevens deze vakantie afgesloten in het oude stadscentrum van Krakow, morgen weer terug naar Nederland. De stad Krakow en het kleine deel van Polen dat wij gezien hebben is door ons als heel positief ervaren. De mensen zijn hier erg vriendelijk, het eten is erg lekker, de prijzen zijn gunstig en de stad Krakow biedt vele bezienswaardigheden. Er heerst hier over het algemeen een gemoedelijke en rustige sfeer, zeker een plaats en land om nog eens naar terug te gaan!

25 gr, in de ochtend lichte regen voor de rest droog en licht bewolkt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.