Polen, Krakow 2009 Dag 2

Wo 30/04/09

Vandaag hebben wij Wavel Bezocht, een enorm kasteel en kathedraal gelegen op een Kalkstenen rots aan de rivier Wisla. Vanuit het stadcentrum is de Wavel te bereiken langs een steile weg langs de rots. Eenmaal boven aangekomen wordt al snel duidelijk hoe groot het complex is. Wavel is voor de Polen een pelgrimsoort, vroeger werd het land vanuit hier geregeerd. Het is raadzaam om Wavel in de ochtend te bezoeken, het aantal tickets is namelijk gelimiteerd. Wij kwamen rond 9.45 aan en toen waren er nog slechts 900 tickets te koop. Voor de diverse bezienswaardigheden moeten losse kaartjes gekocht worden. Wij hebben voor de volgende vier gekozen: de Kathedraal, State Room, Crown Treasures and Armoury en Dragon’s Den.

Alle vier bezienswaardigheden waren de moeite waard om te bezichtigen, De Kathedraal was prachtig en in de States Room en Treasures room kreeg je een goede indruk hoe het leven hier vroeger geweest moet zijn.

Dragon’s Den is een lange ronde trap na het binnenste van de rots, eenmaal beneden aangekomen sta je in een grot. Via een kleine wandeling door de grot kom je weer buiten, aan de voet van de rots. Na het bezichtigen van de Wavel zijn wij rond 13.00 uur naar het oude stads centrum van Krakow gelopen. Hier hebben wij nog wat gegeten en nog een kerk bezichtigd. Via de kleine winkelstraatjes zijn wij terug gelopen naar de auto. Rond 16.00 uur waren wij weer in het Hotel.

30gr, droog en onbewolkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.