Polen, Krakow 2009 Dag 1

Di 28/04/09

Gister avond zijn wij omstreeks 9.00 uur vetrokken uit Leeuwarden. Van Leeuwarden naar Krakow, Polen is zo’n 1270 kilometer, het meeste hiervan hebben wij in de nacht van maandag op dinsdag gereden. Bij zon’s opgang zijn wij de grens met Polen gepasseerd, van hieruit is het nog ongeveer 400 kilometer rijden naar het hotel in Krakow. Hier zijn wij omstreeks 9.45 uur in de ochtend aangekomen. Een klein maar mooi gelegen hotel aan de rand van Krakow, op ongeveer 9 kilometer van het centrum. Vanaf de kamer hebben wij uitzicht over een deel van Krakow.

Na het inchecken en het uiladen van onze bagage zijn wij gelijk met de auto het centrum van Krakow in gegaan. De eerste indruk van Krakow is erg indrukwekkend. De stad is zeer ruim opgezet met enorme parken en grootte statische gebouwen uit een ver verleden. Verder geeft de stad een opgeruimde en nette indruk, overal worden restauratie werkzaamheden uitgevoerd aan oude gebouwen. Krakow heeft nog een oud stads centrum omringd door een stadmuur. In het oude stadcentrum hebben wij een mooi wandeling gemaakt. Deze wandeling begon bij de Wavel (een groot kasteel aan het begin van het oude stads centrum) richting het markt plein. Hier hebben wij op een terras gezeten, genieten van de omgeving en de 26graden!

Na een bezoek aan een kerk, gelegen aan het plein, zijn wij weer terug gelopen naar de auto. Na de lange reis van afgelopen nacht zaten wij er alle drie aardig doorheen. ’S Avonds hebben zijn wij nog uit eten geweest en daarna vroeg naar bed! Het eten in de restaurants is hier prima en van goede kwaliteit en bovenal nog erg betaalbaar! De eerste indruk van Krakow en Polen in het algemeen is na 1 dag erg positief!

26gr, droog en onbewolkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.