Parijs – Dag 8

Het plan was om vandaag naar de dierentuin van Parijs te gaan, Parc Zoologique. Na het ontbijt zijn wij met de Metro naar station “Porte de Doree” gegaan, vanaf dit Metro station is het nog ongeveer 500 meter lopen naar de dierentuin. De dierentuin ligt in een enorm groot park aan de rand van Parijs en is ongeveer 14 ha groot. Eenmaal aangekomen bij de ingang,  bleek dat de dierentuin sinds 1 december 2008 al gesloten was voor groot onderhoud. Meer informatie stond er niet op het bord bij de ingang. Enig sinds teleur gesteld zijn wij weer terug gelopen richting Metro. Vlakbij de Metro staat een groot gebouw “Palais de la Porte Doree”, tegenwoordig zit in dit gebouw een groot Aquarium. Omdat de dierentuin gesloten was hebben wij het aquarium maar bezocht. Het aquarium is niet erg groot maar wel leuk om te bezichtigen, er is van alles te zien zelf krokodillen.

Rond het middag uur zijn wij met de metro naar “Trocadero” gegaan, hier kom je achter het “Palais de Chaillot” uit wat weer uit ziet op de Eifeltoren. Hier vind je de ingang van CineAqua, dit is een Aquarium volledig onder de grond gebouwd en heeft in totaal 3500m2 aan bassins met 500 vissoorten verdeeld over drie etages. Helaas was de entree met 20 euro p.p ook hier vrij fors maar zeker het geld waard. Op de onderste etage is een grote tunnel van glas gebouwd die door het grootste bassin met haaien loopt. In de tunnel staan lekker luie stoelen waarin je kunt zitten en kunt genieten van het prachtige uitzicht! Gelukkig was het niet erg druk en konden we alles rustig bekijken. Het CineAqua is zeker een bezichtiging waard en een leuke afwisseling voor een bezoek aan Parijs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.