Parijs – Dag 7

Vanmorgen na het ontbijt zijn wij met de metro naar station Cite gegaan. Dit is het station midden op het eiland (Île de la Cité) in de Seine.

Notre Dame

Op dit eiland staat de Notre Dame  , deze Cathedrale is uit 1345, 130 meter lang en de twee torens zijn 70 meter hoog. Als eerste hebben wij de Cathedrale bezichtigd. In de Cathedrale zijn prachtige hoge glas in lood ramen te zien.

Hierna zijn wij lopend verder gegaan, via de Rue du St. Jacques, naar het Pantheon gelegen in het 5e arrondisiment van Parijs.

 

Het Pantheon wordt sinds de Franse Revolutie gebruikt als een mausoleum voor beroemde Fransen. Wij hebben het Pantheon en de crypte onder het Pantheon bezichtigd, dit is zeker de moeite waard, het gebouw is werkelijk prachtig van binnen! De crypte loopt onder het hele Pantheon door en hier zijn alle graven van bekende Fransen te bezichtigen. Vervolgens zijn wij weer terug gewandeld na het centrum en hebben de dag afgesloten in “Les Halles”.

Phantheon

Phantheon Panorama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.