Parijs – Dag 6

Vanmorgen zijn wij rustig aan begonnen en na het ontbijt (9.30 uur) zijn wij vetrokken richting Monmartre. Wij zijn bij metro station “Abbesses” uitgestapt,Monmatre trappen hier vandaan zijn wij richting Monmartre gelopen en met de trappen (237 treden) naar boven gegaan. Tegenwoordig is het ook mogelijk om met een treintje naar boven te gaan. Aan het einde van de trap wordt de “Basilique Sacre Coeur” zichtbaar. De basilique valt op door zijn felwitte uiterlijk. Boven aangekomen heb je een uitzicht over een groot deel van Parijs. De Basilique zelf is schitterend zowel van buiten als van binnen. Na het bezichtigen van de Basilique hebben wij nog een rondje gelopen door Montmartre. Hier hebben wij de vele gallerijen bekeken en een hapje gegeten. 

Vanaf Montmartre zijn wij lopend terug gegaan naar het centrum van Parijs bij het Opera gebouw. Een wandeling van ongeveer drie kilometer langs kleine typerende parijse straatjes met vele authentieke winkels en restaurantjes. In het Centrum hebben wij het warenhuis van Lafayette nog bezocht, hier is werkelijk geen nee te koop! Het was hier erg druk, na een uurtje shoppen zij  wij weer terug gegaan naar het Hotel.

Sacre Coeur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.