Parijs – Dag 3

Vandaag was het weer prima, 12 graden en licht bewolkt. Vanmorgen met de metro naar de Eifeltoren gegaan, wij zijn er bij Champs de Tour Eiffel uitgestapt. Van hieruit is het nog een kleine wandeling naar de Eifeltoren toe.

EifeltorenVlak voor opening, rond 9.30 uur, waren bij de ingang. Gelukkig was het nog niet erg druk en stonden wij met een kwartier al in de lift naar de 2e etage toe. Het uitzicht op de 2e etage (150 meter hoog) is al geweldig! Na een korte wandeling zijn wij met de volgende lift naar de top gegaan op 310 meter hoogte! Doordat het licht bewolkt was konden wij de hele stad zien, een super uitzicht! Nadat wij enige tijd genoten hadden van het uitzicht zijn wij weer naar beneden gegaan. Via het park zijn wij naar ” Palais de Chaillot” gewandeld. Dit paleis werd in 1937 bebouwd voor de wereld tentoonstelling, tegenwoordigd zijn hier meerdere musea te vinden.

Via de Avenue Kleber zijn wij naar de “Arc de Triomphe ” gelopen, hier hebben wij enige tijd op een bankje gezeten om van het uitzicht te genieten! Niet alleen de Arc de Triomphe is prachtig om te zien maar vooral ook de enorme grote rotonde die erom heen ligt en het vele verkeer wat hier passeert.

Arc de TriompheVia de Champs de Elysee zijn wij naar Place de la Concorde gelopen. Het laatste stuk van de Champs de Elysee was een kerstmarkt, erg gezellig. Hier hebben wij de kraampjes bekeken, lekkere dingen gegeten en gluh wijn gedronken! Place de la Concorde  is een enorm groot plein aan het begin van het Louvre. Hier hebben wij de metro weer terug naar het hotel genomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.