Parijs – Dag 2

Na een goede nachtrust zijn wij vanmorgen alweer op tijd weg gegaan. Om 8.30 uur zaten wij  in de metro richting het Lourvre. Omdat het vandaag bewolkt weer was hebben wij ervoor gekozen om naar het Louvre te gaan en op een andere dag naar de Eiffeltoren. Bij station Les Halles zijn wij uitgestapt, vanaf hier is het nog zo’n 800 meter lopen naar het Louvre. Eenmaal in de buurt van het Louvre aangekomen wordt het duidelijk wat voor imposant gebouw dit is. Gelukkig was het op dit tijdstip nog niet erg druk, geen rijen om een entree kaartje te kopen. In het Louvre hebben wij het volgende route gelopen: Egyptische kunst, Romeinse tijd, Beeldhouwerken uit de Renaissance tijd en de kamers van Napoleon. Het Louvre is namelijk te groot om op 1 dag te kunnen bezichtigen, je moet vooraf een keuze maken van wat je wilt bekijken. Na het middag uur zijn wij weer verder gegaan, inmiddels was het al een stuk drukker. Gelukkig waren wij vanmorgen mooi op tijd.

Louvre

Aan de achterzijde van het Louvre zijn wij de Seine overgestoken en langs de Seinne zijn wij naar Île de la Cité gelopen. Op dit eiland zijn vele bezienswaardigheden te vinden, waaronder: Notre Dame, Conciergerie en de Sainte Chapelle. De laatst genoemde hebben wij nog bezichtigd. De Sainte Chapelle is tussen 1243 en 1248 gebouwd in rayonnant gotische stijl. De kapel bestaat uit twee verdiepingen, de tweede verdieping heeft zeer grote glas-in-loodramen (samen ca. 670 m²) die de bijbelse historie illustreren. Het binnenvallende licht zorgt voor een mozaïek van kleuren. Erg indrukwekkend om te zien!

Sainte Chapelle

 In de namiddag zijn wij richting het centrum gelopen en hebben bij Centre Pompidou de metro terug naar het Hotel genomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.