Italie 2008 – Dag 22 & 23

Vanmorgen na de koffie hebben wij de tent ingepakt en zijn wij vetrokken richting Zwitserland met Brienz als eind bestemming. De autorit verliep voorspoedig tot aan de Gothart tunnel toe, hier hebben wij bijna twee uren in de file gestaan. Het weer sloeg ook om, de temperatuur daalde tot 16 graden en het regende hard. Eenmaal de Gothart tunnel voorbij moesten wij nog over een pas rijden om bij Brienz te komen. Helaas was deze bij aankomst afgesloten vanwege het slechte weer. Wij moesten in de dichte mist en de harde regen de berg weer afrijden. Inmiddels was het al 19.00 uur en het weer werd alsmaar slechter. Omrijden was nog eens 150 km en we hadden inmiddels al 800 kilometer gereden. In het eerste dorpje dat wij tegen kwamen hebben wij toen maar besloten om een hotel te zoeken. Veel keuze hadden wij niet meer want wij waren blijkbaar niet de enige die gestrand waren op de bergpas. Het hotel waar nog plek was eenvoudig, maar we konden in ieder geval droog de nacht doorbrengen.

De volgende dag zijn wij naar Brienz gereden, het weer was gelukkig al weer wat beter. In Brienz hebben wij een mooie camping aan het meer gevonden. In de middag zijn wij naar het dorp gelopen, in het dorp hebben wij wat gegeten en informatie verzameld voor de komende dagen. De rest van de dag hebben wij aan het meer door gebracht.

Het weer: 16 graden en regen en de volgende dag 30 graden en bewolkt. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.