Italie 2008 – Dag 8 & 9

Vandaag zijn wij met de trein naar Napels gegaan, de treinrit vanaf Seiano duurde ongeveer een uur. Op het station van Napels werd het al snel duidelijk hoe groot de stad is. Een enorm groot station waar wij bijna een kwartier hebben gelopen om de metro naar het oude centrum van Napels te vinden. Bij Piazza Cavour zijn wij uitgestapt. Hier bevind zich het National Archeologische museum van Napels. Dit museum hebben wij eerst bezichtigd, het is een groot museum in een prachtig gebouw en er zijn veel voorwerpen afkomstig uit Pompei te vinden. Vanuit hier zijn wij te voet verder gegaan richting de Dom van Napels. De eerste indruk van Napels is dat het een oude en voornamelijk smerige stad is. Maar als je eenmaal in één van de vele kleine zijstraatjes loopt dan pas zie je het echte Napels! Aan beide kanten van de starten staan hoge oude gebouwen, waarbij de straten vaak niet breder zijn dan een meter of vier. Het is een levendige stad en het leven speelt zich voornamelijk op straat af.

Tijdens onze wandeling door Napels zijn wij talloze kunst galerijen, antiekhandelaren en restaurantjes tegen gekomen. Je kunt hier dagen rond lopen zonder hetzelfde tegen te komen. Eenmaal aangekomen bij de Dom van Napels was deze helaas gesloten tussen de middag. Bijna alle monumenten zijn hier alleen in de ochtend uren geopend. Het was inmiddels al ver in de namiddag en wij moesten ook nog weer met de trein terug naar Seiano. Moe maar voldaan hebben wij de metro weer opgezocht. De volgende dag hadden wij een rustdag. Deze dag hebben wij in de morgen in Sorrento en in de middag aan het strand doorgebracht. Morgen gaan wij verder naar Sicilie.

Het weer: 34 graden en licht bewolkt.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.