Italie 2008 – Dag 5 & 6

Vandaag hebben wij onze reis vervolgt richting Napels, ongeveer 285 kilometer vanaf Rome.  Onze eerste stop, om een camping te zoeken, was in de buurt van Pompei aan de voet van de Vesuvius vulkaan. Helaas was het hier verschrikkelijk druk met toeristen en er was geen zwembad aanwezig op de camping.  WIj zijn toen verder afgezakt langs de Amalfi kust. Bij toeval hebben wij hier een kleine camping gevonden aan de Amalfi kust, 50 meter vanaf het strand. Hier werden wij hartelijk onthaald door de Nederlands eigenaresse. Het is een eenvoudige, rustige, schone en niet al te grote camping (Seiano Spiaggia, Vico Equense). Ideaal voor gezinnen die aan de Amalfi kust willen staan, centraal van alle bezienswaardigheden, en niet van het massa toerisme houden. De rest van de dag hebben wij doorgebracht aan het strand vlakbij de camping.

De volgende dag zijn wij met de trein, het station zit op zo’n 15 minuten lopen vanaf de camping, naar Pompei gegaan. De trein stopt voor de ingang van Pompei. Pompei is een complete stad, om alles goed te kunnen bekijken mag je hier wel een dag voor uittrekken. Het was vandaag bijna 40 graden dus hebben wij ongeveer drie uren door Pompei gewandeld. Lang genoeg om een prima indruk te krijgen. Lopend door Pompei is het moeilijk voor te stellen dat alles na bijna 2000 jaar nog zo goed bewaard is gebleven. Een bezoek aan Pompei is een echte aanrader, in de middag waren wij rond drie uur weer terug bij de camping en hebben toen snel verkoeling gezocht aan zee.

Het weer: 36 – 40 graden, helder en droog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.