Italie 2008 – Dag 4

Vanmorgen al vroeg zijn wij met de metro naar Paletina gegaan, vanaf de camping is er een pendelbus naar het metrostation toe. Paletina, de plek waar het allemaal begon. Hier vermoorde Romulus zijn broer Remus en werd Rome gesticht. Prachtig bewaard gebleven ruines en een schitterend uitzicht op het Forum en het Coluseum. Wij hebben hier enkele uren rondgewandeld. Via het Forum hebben wij Paletina weer verlaten. 

Aangekomen bij het Coluseum konden wij de verleiding niet weerstaan om deze nogmaals te bezichtigen. Twee jaar geleden tijdens onze vakantie in Noord Italie hadden wij het Coloseum ook al eens bezocht.

De toegangsbewijzen van Paletina zijn tevens geldig voor het Coloseum, een ander voordeel is dat je dan niet in de lange rij hoeft te staan om een kaartje te kopen dit scheelt al snel ander half uur! Het Coloseum was wederom weer een geweldige ervaring. Wij hebben de dag afgesloten met een bezoek aan de St. Pieter.  De St. Pieter is gelegen aan een gigantisch groot plein en het is een prachtige kerk om te bezichtigen, persoonlijk vind ik het de mooiste kerk die ik gezien heb. Gelukkig was het hier vandaag niet erg druk en konden zonder wachten zo na binnen lopen.

Het weer: 36 graden en licht bewolkt, droog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.