Italie 2008 – Dag 3

Vandaag zijn wij nogmaals met de auto naar Zuid-Rome geweest. Deze keer zijn wij naar de Catacombes van San Callisto gegaan. Dit zijn de meest bekende Catacombes van Rome en dit was goed te merken, beduidend meer toeristen dan bij de andere Catacombes! De ondergrondse tour ging langs een aantal goed bewaard gebleven graven en fresco’s. Helaas is er in deze Catacombes een hoop gerestaureerd er was zelfs een ventilatie systeem aanwezig. Dit was op zich wel jammer omdat het te kosten gaat van de authenticiteit. Nu wij in totaal in drie verschillende Catacombes geweest zijn is er een goed beeld ontstaan van de periode waarin ze gebouwd zijn en hoe de mensen toen geleefd hebben. De Catacombes van San Sebastino zijn ons het meeste bij gebleven maar de andere twee hebben het beeld wel compleet gemaakt. De rest van de dag hebben wij lekker geluierd bij het zwembad op de camping. 

Het weer: 37 graden en in de namiddag wat regen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.