Italie 2008 – Dag 17 & 18

Na wederom weer een slaaploze nacht op de Camping in Milazzo hebben wij vanmorgen vroeg besloten om weer verder te gaan. Al snel viel de keuze om Rome. In Rome is nog genoeg te zien en daar voelen wij ons op ons gemak. De auto rit van 800 kilometer, van Milazzo naar Rome, ging snel voorbij. Bij aankomst in Rome hebben wij eerst nog wat gegeten en waren wij rond 20.00 uur op de Happy Camping. Eindelijk weer een rustige nacht en morgen Rome in, een goed gevoel!

Na een goede nachtrust zijn wij vanmorgen met de campingbus naar het metrostation gebracht. Met de metro zijn wij naar het centrum van Rome gegaan. Onze wandeling door het oude centrum van Rome is bij Spagna begonnen. Op piazza Spagna zijn de Spaanse trappente vinden, wij hebben de wandeling voort gezet richting Piazza Umberto I. Vanaf deze piazza heb je een schitterend uitzicht op de st. Pieter en het paleis van Rome.

 

 

 

 

 

Via de kleine straatjes zijn wij verder gegaan naar Piazza Navano. Hier is de tweede obelix van de opgravingen uit Luxor, Egypte, te vinden. In 2003 hebben wij de eerste obelix al gezien tijdens onze vakantie in Egypte, Luxor.  Tevens wordt er op dit plein veel schilderijen verkocht. Wij hebben hier nog twee mooie olieverf schilderijtjes gekocht. De volgende stop van de wandeling was de Pantheon Basilic. Dit is een gigantisch grote koepel basilic waarbij het dak open is en de zon na binnen schijnt. De terug reis van de wandeling ging over de Via del Corso, de grootste en drukst bezochte winkelstaat van Rome. Als laatste over de Via del Condoti, waar alle luxe en dure kleding merken te vinden zijn, weer terug naar het begin punt: Spagna. Na een mooie wandeling door Rome van ongeveer vijf uren hebben wij de dag afgesloten met een frisse duik in het zwembad bij de Camping.

Het weer: 36 graden en licht bewolkt, op dag 17 enkele lichte buien.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.