Italie 2008 – Dag 15 & 16

Vandaag zijn wij verder gegaan naar Milazzo, afstand van ongeveer 300 kilometer vanaf Argigento. Bij Milazzo in de buurt zijn niet veel campings te vinden. Na een tijdje rond rijden in de buurt van Milazzo zijn wij uitgekomen bij Camping Smeralda aan de kust. ‘S avonds kwamen wij er achter dat het restaurant/openlucht disco de halve nacht doorging met Live muziek. Voor de goede nachtrust is dit niet erg bevorderlijk en waren wij niet van plan om lang om deze Camping te blijven. Op zich wel jammer want het was een mooie terassen camping met uitzicht op zee. De volgende morgen, na een slaaploze nacht, zijn wij al vroeg vetrokken met de boot naar Lapari. Lapari is een van de eilandjes voor de kust van Milazzo. Bij het kopen van een kaartje voor de boot moet je er erg opletten voor oplichters, er zijn namelijk vele bedrijven die absurd hoge prijzen rekenen voor de boottocht. Op Lapari, ongeveer een uur varen vanaf Milazzo, hebben wij een wandeling van vier uren gemaakt. Veel te kort om het hele eiland te verkennen maar lang genoeg om een goede indruk te krijgen. Op een terras vlakbij de havenhebben wij op de boot naar Vulcano gewacht. Op Vulcano, het kleinste eiland (twee bij drie kilometer), zijn wij naar het geothermisch zwembad gegaan. Hier hebben wij de middag doorgebracht in de diverse zwembaden met zout en warm water en als hoogte punt het uitzicht op de kleine vulkaan. Een bezoek aan de eolische eilandengroep is zeker de moeite waard!

Het weer: 35 graden en onbewolkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.