Italie 2008 – Dag 12

Vandaag zijn wij naar het tempel dal geweest in Argigento. Het tempeldal bestaat uit een drietal Griekse tempels en een aantal ruines, op een oppervlakte van enkele vierkante kilometers. De belangrijkste en grootste bezienswaardigheid in het tempeldal zijn de drie hoofd tempels ter ere van de goden. Hiervan is de tempel van Hercules het meest indrukwekkend en de grootste van allemaal. Deze tempel is op een heuvel gelegen en geeft een prachtig uitzicht over het hele tempeldal.

Een wandeling van een aantal kilometers heeft ons langs alle ruines en tempels gebracht. Aansluitend hebben wij het archeologische museum bezocht waar alle opgraving uit het tempeldal te vinden zijn. In de namiddag hebben wij nog een strandwandeling gemaakt. Door de sterke wind en de hoge golven was het te gevaarlijk om de zee in te gaan.

Het weer: 35 graden en een stevige wind.