Italie 2008 – Dag 10 & 11

Om 8.00 uur hadden wij de tent alweer afgebroken en waren wij klaar voor vetrek, naar Argigento op Sicilie. Een autorit van ongeveer 750 kilometer. Op zich valt de afstand nog wel mee maar wij kwamen er al snel achter dat de snelweg, naar het zuiden toe, dwars door de bergen ging. Hele stukken snelweg met een maximum snelheid van 90 km/h en enorm veel wegafzettingen vanwege onderhoud. Pas in de namiddag kwamen wij bij de boot naar Sicilie aan en hadden toen nog maar 500 kilometer afgelegd. De overtocht naar Sicilie duurt ongeveer een half uur en was een welkome afleiding met een schitterend uitzicht op Sicilie. Eenmaal op Sicilie aangekomen hadden wij nog 150 kilometer snelweg en 100 kilometer B wegen voor de boeg. Het landschap op Sicilie is betoverend en zeer afwisselend. Van groen begroeide bergen tot een dor en droog landschap, het doet nog het meeste denken aan Toscane. Met natuurlijk als hoogte punt het uitzicht op de Etna, deze komt al vrij snel in zicht en is erg imposant. Bij de aankomst in Argigento, rond 19.30 uur, hadden wij al vrij snel een leuke maar eenvoudige camping aan zee gevonden. Veel nederlanders kom je hier niet meer tegen. De reis vanaf Napels naar Sicilie was echt de moeite waard en heeft ons geen minuut verveeld! De volgende dag hebben wij eerst uitgeslapen, na de koffie hebben wij Argigento bezocht. De rest van de dag hebben wij op het strand doorgebracht.

Het weer: 35 graden en onbewolkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.