Italie 2008 – Dag 1 & 2

Vandaag is onze reis naar Zuid-Italie begonnen. Vanmiddag de auto ingepakt en om 15.00 uur richting Italie gereden. Onze eerste stop zou in Garlate zijn, een klein dorpje aan het Como meer in de buurt van Milaan. Halverwege de autorit hebben wij toch besloten om door te rijden naaar Rome. Het was rustig op de weg en we voelden ons nog redelijk fit. Al met al een autorit van 1750 km. Best wel vermoeid zijn wij op 11 juli om 12.00 uur aangekomen op de Happy Camping in Rome. Het was inmiddels al 35 graden, dus eerst maar een frisse duik in het zwembad genomen. Later  die dag hebben wij de tent opgezet en zijn wij vroeg naar bed gegaan.

De volgende dag zijn wij met de auto naar Zuid-Rome gereden waar de Catacombes zich bevinden. Twee jaar geleden zijn wij al in de Catacombes van St.Sebastino geweest, vandaag hebben wij de Catacombes van San Domitiilo bezocht. Een indrukwekkend gangen stelsel van zo’n 16 kilometer lang, 4 verdiepingen diep en ongeveer 40 meter onder de grond. In het Romeinse tijdperk lagen hier meer dan 120.000 mensen begraven. De Catacombes zijn goed bewaard gebleven door het constante klimaat onder de grond. Een gids heeft ons rondgeleid door de Catacombes. Vervolgens zijn wij te voet verder gegaan naar Circo di Massenzio, dit is het best bewaard gebleven paarden racebaan uit de Romeinse periode. In die tijd was er voor ongeveer 10.000 mensen plek in het stadium. Vanaf de Catacombes was het een wandeling van ongeveer drie kilometer en het was 37 graden vandaag, wel afzien in die hitte. Het Circo di Massenzio was leuk om te zien maar er was wel veel fantasie voor nodig om een voorstelling te maken van hoe het er ooit heeft uitgezien.

Het weer: 35 graden en onbewolkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.