New York – Dag 6

28/12/2007

Vanmorgen om een uur of 9 zijn wij lopend weg gegaan richting de Brooklyn Bridge. De Brooklyn Bridge ligt ongeveer 500 meter vanaf ons hotel. Aan het einde van het park dat voor ons hotel ligt is het begin van het voetpad over de Brooklyn Bridge, de Bridge is in totaal bijna twee kilometer lang. Na mate je verder de Bridge oploopt wordt het uitzicht op de skyline van Manhatten steeds mooier. Regelmatig vliegt er een helicopter over en in de verte is het vrijheidsbeeld te zien, super! De bridge is verdeeld in twee etage’s, onder het verkeer en boven het wandelpad. Wij hebben lekker rustig aan gedaan en van het uitzicht genoten, regelmatig zijn wij gestopt om op een van de vele bankjes even te pauzeren. Wij hebben de afgelopen dagen veel mooie dingen gezien in New York maar dit was voor mij persoonlijk wel het hoogtepunt van de reis. Een wandeling om nooit te vergeten!

Brooklyn bridge

Aan het einde van de bridge in downtown Manhatten hebben wij eerst een bakje koffie gedronken, vervolgens zijn wij met de metro naar Central Park gegaan. Hier hebben wij het National History museum bezocht, een gigantisch complex waar verdwalen niet erg moeilijk is! We hadden geluk want er stond wederom weer een enorme rij voor de ingang maar en er was ook nog een zij ingang waar toegang ook mogelijk was. In het museum zelf moet je een keuze maken wat je zien wilt, want alles bekijken is bijna onmogelijk. Wij zijn naar de 4e etage gegaan waar de dinosaurussen waren, een hele collectie en erg leuk te zien. Na ongeveer 2 uren zijn wij weer weg gegaan, terug naar ons hotel.

Natural History Museum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.