New York – Dag 5

27/12/2007

Na het ontbijt vanmorgen zijn wij om 8.00 uur met de metro naar Bowling Green in Lower Manhatten gegaan. Dit is het uiterst puntje van Manhatten waarvan daan de ferry naar Staten en Liberty Island gaat. Hier hebben wij tickets gekocht voor de Statue of Liberty (het vrijheidsbeeld) en de ferry naar het eiland. Ook hier wordt alles streng gecontroleerd, na de security check zijn wij met de ferry naar Liberty Island gegaan, een tocht van ongeveer een kwartier. Helaas was het weer vandaag niet geweldig, regen en bewolkt. Het uitzicht op Manhatten was dan ook een beetje teleurstellend. Eenmaal aangekomen op Liberty Island stond er, voor ons inmiddels bekende, rij met wachtende mensen. Ditmaal voor de toegang tot het Vrijheidsbeeld, ook hier weer een strenge controle. Na ongeveer een 1 uur wachten konden we dan eindelijk het vrijheidsbeeld beklimmen, dachten wij. Halverwege het Vrijheidsbeeld is het afgesloten vanwege veiligheidsmaatregelen, jammer maar we hebben toch voor een gedeelte het vrijheidsbeeld kunnen beklimmen en dat was super!

Statue of Liberty

Rond 13.00 uur hebben wij de ferry weer terug genomen naar NY, hier eenmaal aangekomen was de rij inmiddels 10 keer zo lang als vanmorgen! We waren blij dat we vroeg gegaan zijn, want deze mensen in de rij moesten echt uren wachten. Met de metro zijn wij toen verder gegaan naar Ground Zero, hier was helaas niet veel te zien omdat het complete terrein afgelsoten is met dichte hekken. Ground Zero is veranderd in een grote bouwput waar ze druk met de herbouw bezig zijn.

Ground Zero

Toch was het wel een hele ervaring om op deze plek te zijn en te realiseren wat zich hier afgespeeld heeft. In de namiddag hebben wij nog een super store van Apple opgezocht, drie verdiepingen met alleen maar Apple producten. Door de sterke euro koers is het hier leuk winkelen en dat hebben we dan ook gedaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.