New York – Dag 4

26/12/2007

Tweede Kerstdag, vanmorgen hebben we dan eindelijk wat langer uitgeslapen tot 9 uur. Na het ontbijt zijn wij met de metro naar Rockerfeller Plaza gegaan, vanaf hier zijn wij lopend naar de Radio City Music Hall gegaan. In Nederland hadden wij al kaarten besteld voor de “Christmas Spectacular Show” de grootste en langst lopende kerst show van Amerika (al 75 jaar!). Vroeger was de Radio City Music Hall de grootste bioscoop ter wereld met meer dan 5000 zitplaatsen in de grote zaal. Alleen al hier rond lopen is een geweldige ervaring, je gaat terug in de tijd. Alles is in oude staat gerestaureerd, van de gigantische kroonluchters tot hoogpolig tapijt en fluwelen zachte zitjes op de tribunes.

Radio City Music Hall

Wij zaten eerste rij op de eerste tribune, een prachtig plekje. De show was fantastisch en wij hebben er alle drie volop van genoten. In totaal duurde de voorstelling ongeveer twee uren en is een echte aanrader. De rest van de middag hebben wij lekker door New York gelopen, alle winkels waren open en het was gigantisch druk op straat. Om het grootste warenhuis van New York binnen te komen (Macys, dat een kompleet blok beslaat) moesten we in de rij staan. Dit hebben we maar gelaten voor wat het was, zelfs voor de roltrappen stonden rijen. Leuk om een keer mee te maken maar niks voor ons. Door de grote drukte op straat zijn wij weer vroeg naar ons hotel gegaan, rond 16.00 uur. Savonds hebben wij hier een lekker en luxe kerst diner gehad. Wat en super kerst!

Christmas Spectacular Show

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.