New York – Dag 2

24/12/2007

Door het tijdsverschil waren wij vanmorgen al voor 6.00 uur wakker, dus we zijn maar vroeg opgestaan. Eerst een prima ontbijt gehad in ons Hotel en toen richting metro. Daar hebben wij 3 metrokaarten gekocht voor de hele week en hebben toen de metro richting 5th Avenue genomen. Bij Wallstreet zijn we eruit gegaan en hebben daar eerst de NYSE bekeken, alles was hier prachtig versierd en er stond een grote kerstboom op het plein. Omdat het een dag voor kerst is was het gelukkig niet zo druk, we hebben hier nog een tijdje rond gelopen.

NYSE

Daarna zijn wij met de metro verder gegaan naar 5th Avenue, bij Grand Central terminal zijn we uit de metro gegaan. Grand Cenral Terminal mag zeker niet overgeslagen worden want het is een indrukwekkend station. Je gaat hier een stukje terug in de tijd, alles in de oude staat gelaten en prachtig gerestaureerd.

Grand central terminal

Vervolgens hebben wij een mooie wandeling over 5th Avenue gemaakt, langs alle bekende merken en luxe winkels. Alles is hier 7 dagen per week en 24 uur per dag open! Aan het einde van de straat zijn wij via 57 street naar de Avenue of the Americas gelopen, nog zo’n straat met grote en luxe winkels. Halverwege hebben wij hier de St. Patricks Cathedral nog bekeken, de grootste katholieke kerk van Amerika. Ons wandeling ging verder lang de bekende Radio City Music Hall naar het Rockerfeller Plaza. Hier hebben wij de beroemde kerstboom van NY en de schaatsbaan bewonderd, prachtig!

Rockerfeller plaza

Nadat wij hier een hapje gegeten hebben zijn wij verder gegaan naar het Bryant Park, ook hier was een schaatsbaan en allemaal kerstkraampjes. Na een wandeling van 9,5 uur door NY waren wij goed moe, bij het Bryant Park hebben wij de metro weer terug genomen naar ons Hotel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.