Oost-Canada – Terugblik

Laat ik beginnen met te schrijven dat wij een geweldige vakantie gehad hebben in Oost-Canada, een aanrader voor iedereen. Om in deze tijd van het jaar te reizen is ons ook goed bevallen, het heeft voor en nadelen. Het grootste nadeel is dat de kans op slecht weer in deze tijd van het jaar grootst is in deze regio. In Cape Breton was er een dag voor onze aankomst nog sneeuw gevallen. Uiteindelijk hebben wij het met het weer nog best wel getroffen en waren alleen de laatste paar dagen slecht weer.

Deze tijd van het jaar heeft ook vele voordelen, het is overal rustig en er zijn nog maar weinig toeristen. Bij museums of bezienswaardigheden hebben wij nooit hoeven wachten om ergens binnen te komen. Bijkomend voordeel is dat het meeste bezienswaardigheden ook nog gratis toegankelijk zijn. Een ander groot voordeel is dat de prijzen van bijna alles een stuk lager ligt dan in het hoogseizoen. Het seizoen begint hier rond 1 juni en dan zijn alle motels/hotels 50 % duurder dan de prijzen die op onze website vermeld staan. Ook de prijzen van het uit eten gaan en de entree`s liggen hoger.

Het land zelf vonden wij prachtig, ook de bewoners zijn vriendelijk en behulpzaam! De Nationale parken zijn goed onderhouden en er is veel gelegenheid om te parkeren voor een uitgezette wandeling.

Het vinden van een slaapplaats is hier absoluut niet moeilijk, er zijn onderweg genoeg motel/hotels en bed & brekfast te vinden. Reserveren is in deze periode niet nodig, maar in het hoogseizoen zeker wel. In de laatste week van onze vakantie werd het met name in de buurt van Halifax al wat moeilijker om plek te vinden.

Als iemand nog vragen heeft over de plaatsten waar wij tijdens ons reis geweest zijn stuur dan gerust een mail!

Ronald, Annemarie & Sanne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.