Oost-Canada – Dag 8, 05 mei 2007

Vanmorgen zijn wij om 7.45 uur vertrokken, onze rit vandaag is van Farnham naar Sussex in New Brunswick. De eerste 150 kilometer tot de grens met Amerika gaat door een prachtig berg landschap over B wegen. Eenmaal aangekomen bij de douane begonnen de problemen, die wij al verwacht hadden. Omdat Sanne niet een eigen paspoort heeft maar bij Annemarie in het paspoort staat wilden ze ons in eerste instantie Amerika niet binnen laten. Na enig tijd praten en bellen wilden ze ons toch helpen. Toen begon het pas echt, tientallen formulieren invullen met vaak dezelfde gegevens en beloftes. US Dollars (alleen) in Amerika halen bij een ATM machine en twee uren later was dan eindelijk alles in order zodat we door Amerika heen mochten rijden. Als we dit van te voren geweten hadden waren we misschien wel om gereden door Canada.

Om 12.00 uur dan toch de grens van Amerika over. Onze rit ging wederom verder door een bergachtig gebied over kleine wegen. Dwars door natuurparken en kleine dorpjes heen, prachtig! De laatste 250 kilometer hebben we nog over een snelweg kunnen rijden, gelukkig maar want de afgelopen 500 kilometer waren best vermoeiend. Om 20.30 uur (plaatselijke tijd 21.30 uur) zijn we aangekomen bij ons motel in Sussex, de Fairway Inn. Een echte aanrader, een nieuw motel met een restaurant, groot zwembad, hot tub en een sauna. Na een duik in het zwembad zijn we op bed gegaan, we waren alle drie redelijk moe na de rit van in totaal 770 kilometer. Morgen houden we een rustdag en gaan wij Sussex verkennen.

Weer: 16 graden, halve dag regen en bewolkt.

Rit van farnham naar sussex, new brunswick

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.