Oost-Canada – Dag 7, 04 mei 2007

Vandaag zijn wij naar Montreal geweest, vanmorgen zijn wij om 8.45 uur vertrokken. Het was 55 kilometer rijden vanaf ons motel. Wij zijn eerst naar Mont Royal gegaan, een berg midden in Montreal waar een mooi park is en een panoramisch uitzicht over de stad. In het park hebben wij een lekker ontbijt gehad met uitzicht over de stad.Park mont royal montreal
Vervolgens zijn wij naar de stad zelf gegaan, ongeveer 5 kilometer rijden. Een parkeerplek vinden was hier wat moeilijker dan in Toronto. Bij de meeste parkeerterreinen moet je de autosleutel afgeven zodat je auto verplaatst kan worden als er iemand van het parkeerterrein af wil, wij wilden onze autosleutel niet afgeven. Na even rond rijden in het centrum zijn wij uit gekomen bij een overdekt parkeerterrein aan de boulevard (vlak achter het centrum, bij de haven). Hier hebben wij onze auto geparkeerd en zijn te voet verder gegaan. Als eerste zijn wij na de Basiliek Notre-Dame de Montreal gegaan.Notre dame montreal Een prachtige kerk van binnen en van buiten die plaatst bied aan 3500 mensen. Deze hebben wij bezichtigd en zijn toen verder gegaan richting het centrum. Montreal is een prachtige stad die erg Frans aandoet met zijn vele kleine restaurantjes en terrassen. Wij hebben een wandeltocht van ongeveer 6 kilometer door het centrum gemaakt, onderweg hebben wij lekkere koffie gedronken en gegeten. Montreal heeft vele kunst galerijen en winkels waar luxe artikelen te koop zijn. Ook is het Chinatown van Montreal een aanrader wat vlak achter de boulevard ligt. Om 18.00 uur zaten we er alle drie doorheen en zijn wij weer terug gegaan na de auto. Helaas kwamen we midden in de spits terecht en hebben wij bijna een uur in de file gestaan. Eenmaal terug in Farnham hebben wij nog wat eten gehaald en getankt. Morgen gaan we weer verder richting St-John in New Brunswick, wij proberen in de buurt van Sussex een motel te vinden, dat ligt te midden van alles wat wij in New Brunswick willen bekijken. Helaas weten wij nog steeds niet of we morgen Amerika wel binnen komen en moeten wij misschien onze plannen bijstellen. Dat zou wel jammer zijn want dan moeten wij een behoorlijk eind omrijden door Canada en is de rit niet meer in een dag te doen.

Weer: 20 graden, droog en een heldere lucht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.