Oost-Canada – Dag 5, 02 mei 2007

Vanmorgen om 9.00 uur zijn wij vertrokken naar Downtown Toronto, wij hebben de auto op Kengsinton Street geparkeerd. Op Kengsinton Street begint het Chinatown van Toronto, hier zijn wij onze wandeltocht begonnen. Wij zijn eerst over de Kengsinton markt gelopen, een kleine markt met heel uiteenlopende kraampjes en winkels. Van restaurants tot kappers en vele groente en vis winkels, alles is hier te koop! Je hebt echt het idee dat je in China bent.
Na het eten van een broodje op de markt en het kopen van wat lekkere passievruchten zijn wij verder gegaan over Dundas Street, Bay Street en University Street. Langs de vele wolkenkrabbers, het art museum van Toronto en het oude stadshuis. Vervolgens zijn wij naar de CN tower gegaan. Toronto CN TowerDe CN tower is op dit moment met 533 meter het hoogste gebouw ter wereld. Op 350 meter hoogte zit een restaurant en op 450 meter zit de Skypod. Wij hebben kaartjes gekocht voor de Skypod. Eenmaal in de lift ga je binnen 40 seconden na de eerste stop toe, het restaurant. Deze draait in 1,5 uur tijd 360 graden rond. Hier kun je rondlopen en van het uitzicht genieten, wat fantastisch is. Na een half uur, toen we wat aan de hoogte gewend waren, zijn we verder gegaan met een andere lift na de Skypod op 450 meter! Wat je hier ziet is ongelofelijk, wij hadden het geluk dat het helder weer was waardoor je tot Niagara Falls toe kunt zien. We konden geen genoeg krijgen van het uitzicht en de stad van boven te kunnen bekijken . Na enige tijd zijn we weer met de lift na de eerste verdieping gegaan. Op deze verdieping is het mooiste van de CN towers te vinden, een glazen plafond van ongeveer 10 vierkante meter waar je op kunt lopen en recht na benden kunt kijken (350 meter). Dit is onbeschrijfelijk!
Om 16.00 uur waren we weer beneden en hebben we onze wandeling van ongeveer 6 kilometer door Toronto afgerond. Op de terugreis naar ons motel zijn we nog langs de Dixie Mall (100 outlet stores onder een dak) gereden en hebben hier een hapje gegeten. De Dixie Mall is gigantisch groot maar viel ons wat tegen, het eten was wel OK. Morgen vertrekken wij weer en gaan dan richting Montreal.

Weer: 18 graden, droog en een heldere lucht

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.