Oost-Canada – Dag 4, 01 mei 2007

Vandaag zijn wij een dagje naar de dierentuin geweest, de Toronto zoo. Een van de grootste dierentuinen ter wereld met meer dan 5000 dieren, 460 soorten, 287 hectare groot en 10 kilometer aan wandelpaden. Vanmorgen om 9.00 uur zijn wij vertrokken. Na een autorit van ongeveer 35 kilometer vanaf ons motel zijn wij aangekomen bij de Zoo, gelegen aan de rand van Toronto. De enorme parkeerterreinen, waar duizenden auto`s kunnen staan, waren nagenoeg leeg op wat schoolbussen en een paar autos na. Ik denk dat het met het koude weer te maken heeft en dat we nog voor het hoogseizoen zijn, wij vonden het in ieder geval niet erg.
De dierentuin is prachtig aangelegd en alles ziet er nog vrij nieuw uit, wij hebben een wandeling gemaakt van ongeveer 5 kilometer langs de ijsberen, olifanten, tijgers en nog vele andere dieren. Sanne heeft genoten van de vele dieren en wij natuurlijk ook, een echte aanrader voor een ontspannen dag in Toronto.
Om 14.30 uur zijn wij weer vertrokken, vanaf de Zoo zijn we naar Downtown Toronto gereden. Op Queens street in het Toronto Eaton Centre hebben wij onze auto geparkeerd, dit is het grootste winkelcentrum van Toronto met meer dan 250 luxe winkels.Toronto Eaton centre We hebben hier een uurtje rond gelopen en vervolgens hebben wij nog een kleine wandeling gemaakt rond Queens street. Dundas street en Queens street zijn omgeven met wolkenkrabbers en exclusieve winkels, wel een belevenis!

Weer: 14 graden, droog en bewolkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.